Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Fjärilslavendel

Lavandula stoechas ssp. pedunculata

Fjärilslavendel är en släkting till den vanliga lavendeln. Precis som vanlig lavendel uppskattas den av pollinerande insekter.

Fjärilslavendel övervintrar sällan i någon del av Sverige, utan brukar odlas som ettårig blomma. Den säljs ofta som plantor att odla i kruka. Har man möjlighet kan man ta in den under vintern och försöka övervintra den på en sval, ljus och frostfri plats.

Foto av Fir002 . Bildlicens: CC Attribution-Share Alike 3.0. Bildkälla: Wikimedia Commons.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!