Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Ängsbräsma

Cardamine pratensis

Ängsbräsma är ingen välkänd växt. Men förutom att blommorna lockar bin och andra pollinatörer under försommaren, är växten värdväxt för bland annat aurorafjärilens larver.

Ägnsbräsma är en flerårig växt som kan sås från frö. Den vill växa i fuktiga miljöer, som vid kanten till en damm, och är härdig i större delen av landet.

Foto av Karelj. Bildlicens: Public domain. Bildkälla: Wikimedia Commons.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!