Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Länkar

Rapporter och studier

Föreningar och nätverk

Informationssidor

Frön och plantor

Det bästa sättet att köpa plantor, träd och buskar är att undersöka om man har en bra lokal handelsträdgård i närheten. Tyvärr har dom på många ställen ersatts av kedjor med ett begränsat sortiment, och det kan då vara värt att söka efter mer intressanta växter från plantskolor som skickar via nätet.

Frö till många av dom blommande växterna kan köpas via hemsidor på nätet, t.ex.

  • Lindbloms frö – Odlar en del av sitt frö själva, har ett stort utbud av blomfrö, ett delvis ekologiskt utbud, och generösa påsstorlekar.
  • Runåbergs fröer – Har ett stort ekologiskt sortiment, en del fröer är egenodlade i Sverige. Mest inriktade på grönsaker, men har en del blomfrö.
  • Impecta – Odlar inte sitt eget frö, men har ett stort utbud.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!