Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Om sidan

Insektsväxter är ett hobbyprojekt som är under löpande uppdatering. Målet är att bygga upp en databas med olika insektsvänliga växter, överskådlig och sökbar.

Vad är en bra insektsväxt?

Dom flesta växter fyller någon funktion. När jag har valt växter på sidan har jag utgått från dom olika artiklar och listor som finns online, och som kan hittas i länklistan. Växterna är listade för att dom t.ex:

  • Har höga nektar- och pollenvärden.
  • Rekommenderas som extra intressanta för olika insekter
  • Är extra viktiga för insekterna under vissa årstider.
  • Är intressanta trädgårdsväxter för privatpersoner.
  • Eller tvärtom är vanligare växter (”ogräs”) man bör undvika att utrota.
Foto av Matthew Field. Bildlicens: CC Attribution 2.5. Bildkälla: Wikimedia Commons.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!