Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Äpple

Malus domestica

Äpple är ett av dom vanligaste träden i våra trädgårdar. Blommorna ger bra med pollen och nektar och uppskattas mycket av bin, humlor och flugor.

Äpplets blad och frukter är också värdväxt för flera insektsarter, som äppelvecklare, frostfjäril och rönnbärsmal (förhoppningsvis inte i allt för stora mängder). Ruttnande frukt lockar getingar, flugor och fjärilar som amiralfjäril.

Det finns mängder av äppelsorter, som bildar mer eller mindre stora träd. Härdigheten varierar också mellan sorterna.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!