Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Gurkört

Borago officinalis

Gurkört lockar pollinerare med sina nektarrika blommor. Även för människor är blommorna är ätliga, med en smak av både gurka och honung.

Gurkört är en ettårig växt som snabbt blir en stor förgrenad planta med håriga blad och många blommor. Håren på bladen kan irritera personer med känslig hud och då ge tillfälliga utslag.

Gurkörten frösår sig väldigt lätt och kommer då tillbaka år efter år. Även om den är lätt att känna igen och rensa bort där man inte vill ha den, kan det ändå i och med det vara bra att planera var man sår den från början.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!