Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Honungsfacelia

Phacelia tanacetifolia

Honungsfacelia är en av dom allra bästa nektarväxterna för bin, humlor och andra pollinerande insekter. Den odlas ofta som vallväxt med tanke på honungsbin, men kan också odlas i rabatt eller i ett blommande hörn av trädgården.

Honungsfacelian är ettårig och kan sås från frö från våren och sen i omgångar under sommaren. Den är lättodlad , gror och växer snabbt, klarar dom flesta marker som inte är för blöta, och sår sig gärna själv om man låter den stå kvar tills den går i frö.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!