Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Höstaster

Symphyotrichum novi-belgii

Höstaster blommar sent på sommaren och ända in under hösten, när dom flesta andra blommande växter har slutat blomma för året. Då blir dom uppskattade av alla slags pollinatörer för både nektar och pollen.

Blommorna säljs ofta till höstkrukor och odlas då som ettåringa växter. Men höstastern är egentligen en perenn, och kan alltså odlas permanent i rabatten.

Det finns många olika sorter av höstastrar. En del av dom är härdiga upp till zon 5-6, men dom hinner inte alltid blomma när dom odlas som perenner längre norrut.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!