Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Isop

Hyssopus officinalis

Isop är en klassisk kulturväxt med nektarrika blommor som lockar alla slags pollinatörer.

Sorter finns med blommor i vitt, blått och rosa. Traditionellt odlades isop som krydd- och medicinalväxt, och brukar därför ofta höra till en klassisk kryddträdgård, men den har en bitter smak och är inte särskilt använd som köksväxt idag. Isop vill växa soligt på torrare mark, och när den trivs blir den en härdig perenn som växer som en låg halvbuske.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!