Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Körsbär

Prunus

Körsbär är ett av de fruktträd som ger bra med pollen och nektar och uppskattas mycket av bin, humlor och flugor. Körsbärsträdet är också värdväxt för larverna av en mängd små fjärilar.

Körsbär som odlas för frukt brukar delas in i grupperna sötkörsbär och surkörsbär, med många olika sorter. Det finns också rena prydnadsträd, som japanskt körsbär. Härdigheten varierar beroende på sorten.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!