Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Krokus

Crocus vernus

Krokus är en av dom lökväxter som blommar tidigast på våren. Det här är en kritisk tid på året för många insekter, framförallt om en ovanligt varm vår har fått fjärilar, flugor, bin och humlor att vakna väldigt tidigt. Då finns det inte mycket som blommar, och dom tidiga lökväxterna blir väldigt viktiga.

Det finns många krokussorter, med olika färger och mönster. Dom kan växa i gräsmatta och rabatt eller odlas i kruka. Lökarna planteras på hösten, och blommorna återkommer år efter år.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!