Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Lavendel

Lavandula angustifolia

Lavendel är en flerårig liten ört / krypande buske, med starkt doftande lila blommor som älskas av dom flesta pollinerare. Den övervintrar i Sverige upp till runt zon 3, men kan också klara zon 4-5 om man kan ge den extra skydd eller välja en gynnsam plats. Fjärilslavendel odlas som ettåring.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!