Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Pärlhyacinter

Muscari

Pärlhyacinter är ett släkte med många liknande arter. Alla är små lökväxter som blommar tidigt på våren och då är bra nektarväxter för alla pollinerande insekter.

Lökarna planteras på hösten, och blommorna återkommer år efter år. Dom bildar täta tuvor som man kan dela på med ett par års mellanrum. Blommorna är rosa, blå eller vita.

Foto av Per Ola Wiberg. Bildlicens: CC Attribution 2.0. Bildkälla: Wikimedia Commons.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!