Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Rönn & oxel

Sorbus

Rönn och oxel har blommor som uppskattas av insekter för både nektar och pollen. Den starka lukten drar framförallt till sig flugor, men även andra pollinatörer. Många fjärilsarter har träden som värdväxt för sina larver.

Rönnar och oxlar är arter i samma släkte, som lätt korsar sig med varandra. Det finns därför många olika sorter och hybrider mellan sorterna, med olika form på blad och bär.

Oavsett art och sort blir dom små träd som är mycket härdiga.

Foto av AnRo0002. Bildlicens: Public domain. Bildkälla: Wikimedia Commons.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!