Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Schersmin

Philadelphus

Schersmin är en buske med starkt doftande blommor som lockar fjärilar och många andra pollinerande insekter. Den vanligaste sorten kallas doftschersmin, men det finns flera andra närbesläktade arter.

Schersminen är en stor buske eller litet träd som kan bli upp till 3 meter högt.

Doftschersmin Philadelphus coronarius är härdig upp till zon 4-5, längre norrut kan man odla den härdiga norrlandsschersminen Philadelphus lewisii.

Foto av Maja Dumat. Bildlicens: CC Attribution 2.0. Bildkälla: Wikimedia Commons.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!