Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Stockros

Alcea rosea

Stockros blommar länge, från högsommaren in i hösten. Bin och humlor gillar blommorna, och larver från steklar lever gärna på bladen.

Stockrosen kan bli upp till 3 meter hög och odlas gärna mot en varm södervägg. Blommorna går från vitt till rosa. Växten är tvåårig och kommer tillbaka genom att fröså sig själv, men en planta kan ibland leva i flera år under gynnsamma förhållanden om man klipper bort blommorna innan dom hunnit bilda frö.

Foto av Jolliro. Bildlicens: Attribution-Share Alike 4.0. Bildkälla: Wikimedia Commons.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!