Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Timjan

Thymus

Det finns många sorter av timjan, och alla uppskattas av fjärilar, bin och humlor. Den som odlas som krydda brukar kallas för kryddtimjan, medan backtimjan och gråtimjan odlas som prydnadsväxt.

Timjan är flerårig och vill växa på torr mark. Den är en klassisk växt i kryddträdgården eller i stenpartiet, och kan också odlas i kruka.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!