Meny Stäng
Headerbild från foto av Thomas Bresson, CC Attribution 3.0

Tistlar

Cirsium

Det finns många arter av tistlar. Även om dom ofta ses som ogräs är dom viktiga växter för många pollinerare, till exempel praktfulla fjärilar som påfågelöga. Bladen äts också av insektslarver, bland annat tistelfjäril.

Tistlar sprider sig lätt med frö och övervintrar också som rötter i marken. Dom trivs i kanter och skräpiga hörn där marken inte blir störd.

Insektsväxter samlar växter intressanta för personer som vill hjälpa till att bygga bra livsmiljöer för insekter i en sökbar databas. Om det känns svårt att välja finns ett par topplistor som kan vara en bra plats att börja på.

På sidan om insektsträdgården kan du läsa mer tips om hur du kan tänka och planera för att skapa en mer insektsvänlig trädgård.

länksidan finns vidare läsning för dig som vill lära dig mer om dom olika sätten som växter är viktiga för insekter.Där kan du också hitta resurser med mer information om hur man odlar dom olika växterna och länkar till odlingsföretag.

Tips eller idéer? Frågor eller feedback? Du får gärna skicka ett meddelande om sidan genom att gå till kontaktformuläret!